Actualment esteu veient Trinxat de Cansalada del Coll i Botifarra Negra al Cava!

Trinxat de Cansalada del Coll i Botifarra Negra al Cava!

Cuina a la Cava: Avui hem preparat un Trinxat de Cansalada del Coll i Botifarra Negra al Cava!

Teniu les instruccions a continuació, però també les podeu veure en vídeo!

Temps de preparació: 60 minuts

Ingredients: 1 Col, 3 Ous, 1 Botifarra Negra, 200gr Cansalda del Coll i Viada, 1kg Patata Monalisa, 1 Ceba de Figueres, 2 Alls, Merkén, Oli d’oliva, Pebre negre, Sal i Cava!

1) Tallem en juliana gruixuda la col i la posarem a bullir durant uns 10 minuts.

2) Laminarem els alls i els posarem en una olla amb oli a baixa temperatura. Aprofitarem per netejar les patates, tallar la ceba en brunoise, la cansalada i la botifarra en daus petits excepte dues llesques de viada que deixarem en talls grans per fer cruixent. 

3) Adegirem la ceba a l’olla on tenim els alls, però que quedi de manera separada, ja que anirem daurant i en el punt que els alls estiguin prou daurats els apartarem sobre un paper absorbent. 

4) Un cop la col estigui bullida, la retirem a un colador conservant l’aigua en l’olla i posarem les patates a bullir en la mateixa aigua. Pel que fa a la col deixarem que perdi l’aigua i l’ajudarem aixafant-la. f

5) Un cop ja hem retirat els alls pujarem una mica el foc i posarem els talls grans de cansalada viada al mig per fer cruixent, els anirem girant i els retirarem quan ho estiguin. 

6) En aquest punt la ceba ja estarà força daurada i afegirem les cansalades a daus i anirem remenant. Un cop les patates hagin bullit durant 30 minuts i estiguin fetes les retirem perquè refredin, en refredar les pelem.

7) Afegim la botifarra negra i seguidament el cava, deixem que evapori i anem remenant. Seguidament, afegirem les patates i les aixafarem i incorporem a la base. Seguidament fem el mateix amb la col. 

8) Afegirem Sal, Pebre i Merkén al gust. Quan estigui tot ben integrat farem un forat per cada comensal i hi posarem un ou. Tapem l’olla i quan veiem que s’ha cuit l’ou emplatem. 

Ja esta llest per servir, Bon profit!!

Esperem que us hagi agradat la recepta i que us animeu a provar de fer-la i enviar-nos fotografies!

Salut i Cava!

Cuiner: Pere!         

Guifré – 26/01/2023

Deixa un comentari